Om os

I ANCOR ApS laver vi naturlige, glutenfri, mælkefri, økologiske, veganske og sukkerfri melblandinger til brød og kager.

Vi har selv været både glutenfri, mælkefri (herunder laktosefri) og økologiske i mange år, så derfor producerer vi varer som svarer til det vi selv spiser.

ANCOR har lokaler i en gammel rytterskole i smukke omgivelser med en fantastisk udsigt over marker, bakker, enge og skove. Syd for skolen ligger Wedelslund Gods, der hvert år afholder rally med veteranbiler, og nord for skolen ligger landets største grevskab med Frijsenborg Slot.

Inden ANCOR ApS blev stiftet, har vi arbejdet med mad, ernæring og sund livsstil på forskellige måder, og erhvervet ligger i vores gener. Vi er fjerde og femte led i en landbrugs- og møllerslægt.

 

Annie Bejart, stifter af ANCOR ApS
Annie Bejart,
stifter af ANCOR ApS

Oldefar/tipoldefar Ras Peter og hans kone Dorthea havde et landbrug og fik blandt andet sønnen Søren der er henholdsvis vores farfar og oldefar. I 1913 købte Søren og hans kone, Andrea, en mølle hvor Søren, ud over at male sit eget korn til mel fra de mange marker rundt om møllen, også malede for gårdejerne i omegnen. Søren havde et bageri i hovedhuset, og når der var friskbagt brød og kager, blev der hængt en kringle op udenfor. Søren og Andrea fik ni børn, men den ene døde tidligt. De øvrige otte børn hjalp alle til i bageriet, i møllen, i den store have med grøntsager og på markerne. Da Danmark blev besat, kom tyske soldater til møllen for at købe mel af Søren, men han ville ikke sælge til soldaterne. De svarede igen med at rette skarpladte geværer mod ham og familien. Søren gav dem noget mel, men ville ikke have penge for det; han ville ikke beskyldes for at handle med besættelsesmagten. De tyske soldater smed derefter en pakke cigaretter inden de gik, for de ville ikke have melet gratis. Hvad tyskerne ikke vidste, var at Søren gemte mel i en stor trækasse på loftet.

I 1948 solgte Søren møllen til sin ældste søn, men i dag er møllen fredet og ikke længere i familiens eje.

Glæden ved at have med fødevarer at gøre har fået os til at opdatere fra kun at have med gluten at gøre til udelukkende at have med fødevarer uden gluten at gøre på grund af vores egne og andres behov for at få en ernæring der får én til at føle sig bedre tilpas. Behovet for glutenfrit stiger i takt med at vi mennesker selv mærker efter og vurderer hvad der er godt for os at spise.

I glutenfrit bagværk er det tilladt at bruge hvedestivelse, der indeholder 20 mg gluten pr. kg, men fordi det indeholder gluten, er vores produkter helt fri for hvedestivelse. Vi bruger heller ikke mælkeprodukter, hverken i melblandingerne eller i opskrifterne på bagsiden af poserne, ligesom vi heller ikke bruger dekstrose, dekstrin, fortykningsmidler eller konserveringsmidler.  I vores produkter er der glutenfri tørgær og glutenfri økologisk bagepulver som hævemidler.

Vi bruger hovedsagelig fuldkornsprodukter i vores melblandinger, der er naturligt fri for gluten, har et højt indhold af fibre samt er økologiske, hvis det findes.